Масачузетският технологичен институт и Харвардският университет заведоха в сряда дело в Окръжния съд

...
Масачузетският технологичен институт и Харвардският университет заведоха в сряда дело в Окръжния съд
Коментари Харесай

US университети съдат Тръмп заради забавянето на студентски визи

Масачузетският софтуерен институт и Харвардският университет заведоха в сряда дело в Окръжния съд на Съединени американски щати в Бостън, с цел да спрат администрацията на Тръмп да забрани издаването на студентски визи за всеки, който учи онлайн по време на пандемията от ковид, съобщи БНР.

Университетите желаят непрекъсната съд ебно предписание против заповедта, която гласи, че в случай че един университет организира образователни часове единствено онлайн през есенния учебен срок, на задграничните студенти не би трябвало да се дават визи. Решението визира както новите студенти, по този начин и тези, които към този момент учат в Съединени американски щати.

" За доста студенти, връщането в родните страни да вземат участие в онлайн образования е невероятно, неосъществимо, прекомерно скъпо и/или рисково ", се показва в съд ебните документи, подадени от двата водещи американски университета.

Решението за студентските визи беше оповестено по-рано тази седмица от администрацията на Тръмп, откакто президентът на Съединени американски щати продължава да настоява училищата в страната да отворят още веднъж през есента.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР